D K

Česká DSSS ztracena mezi parlamenty

8. 05. 2014 16:11:00
“Rozvrácení Evropské Unie zevnitř”, to je heslem, kterým česká Dělnická strana sociální spravedlnosti (v koalici s Strana pro Evropu) vysvětluje svoji kandidaturu do Evropského parlamentu. Ačkoliv je jejich politika jasně proti-evropská, nakolik se jejich program skutečně týká problematiky České republiky v mezinárodní kontextu zůstává otázkou.

I když je program kandidátky č. 29 tvrdou kritikou existence Evropské Unie, DSSS zdůrazňuje, že nevolá po izolaci ČR, ale po schůdné mezinárodní hospodářské spolupráci. Konkrétní opatření, které v rámci tohoto cíle navrhují jsou jednotná minimální mzda a jednotné platy nadnárodních společností v celé EU. Bohužel společně poznámkou o spolupráci s dalšími radikálními stranami (německá NPD, řecký Zlatý úsvit a maďarský JOBBIK) se jedná o jediné tři části programu, které se týkají plánů aktivit DSSS v Evropském parlamentu. Ostatní konkrétní opatření jsou vyjádřením důležitosti národních hodnot a týkají se záležitostí národní a regionální politiky. Jakým způsobem tedy česká DSSS plánuje ono “rozvrácení zevnitř” se volič nedozví.

Celý program je rozdělen do čtyř oblastí nazvaných Praha místo Bruselu, Identita místo globalizace Korunu místo Eura, Práce místo přistěhovalectví. Nosnou částí je poslední čtvrtá oblast Práce místo přistěhovalectví, která předkládá body týkající se mezd zmíněné výše. První oblast vybízí k referendu o výstupu ČR z EU a orientaci české ekonomiky na mimoevropské trhy.V oblasti Identita místo globalizace v DSSS volá po opuštění multikulturní politiky, ochrany a podpory českých výrobků a zpřísnění zkoušek českého občanství. Třetí oblast jasně ukazuje odmítnutí Eura v ČR a volá po regulaci ČNB.

Ačkoliv česká DSSS poukazuje na požadavek hospodářské spolupráce, jejich program se zdá být spíše koncipován pro volby PSP ČR než koncepcí, která by prosazovala české národní zájmy na půdě Evropského parlamentu.

Autor: Lucie Novotná
Zdroj: http://nebruselu.dsss.cz/nas-program, http://www.dsss.cz/
23. a 24. května 2014 se konají volby do Evropského parlamentu. Víte, která kandidátská strana se staví k problémům stejně jako Vy? Kdo Vás chce doopravdy zastupovat v EU? Zkuste si naši Volební kalkulačku!

Pokud se vám tento článek líbí, podpořte občanské sdružení KohoVolit.eu pomocí DMS na číslo 87777 s textem: DMS KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč pro KohoVolit.eu), DMS ROK KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč, odchází automaticky každý měsíc po 1 rok) O našich dalších stejně zajímavých článcích se můžete dozvědět, když nás zalajkujete na Facebooku:

Autor: D K | karma: 11.82 | přečteno: 409 ×
Poslední články autora