D K

Sněmovna jedná jen 60 dnů v roce, Hašek si ale i tak bere dovolenou

14. 02. 2013 18:11:11
Zpravodajský server Týden.cz nedávno okomentoval nízkou docházku poslanců na zasedání Sněmovny. Všimli si i toho, že se neúčastnil jihomoravský hejtman Michal Hašek. Podle jeho mluvčího má "dovolenou".

My proti Michalu Haškovi opravdu nic nemáme, on si to prostě dělá sám. Michal Hašek je poslanem s dlouhodobě nejnižší účastí na zasedání Sněmovny (viz zde nebo zde) a neblaze prosnul hromaděním velkého množství různých funkcí (viz zde a zde). Navíc v roce 2010 slíbil, že bude dávat část svého platu na charitu, nyní ale tají, kolik a komu peníze dává (zde).

Nyní se ukázalo, že Hašek si ze zasedání Sněmovny hodil "dovolenou". Institut "dovolené" přitom parlament nezná. Docházka není povinná, v krajním případě se poslanec nemusí zasedání účastnit nikdy a přesto nemůže být zbaven svého mandátu ani platu.

Problém spočívá v tom, že Sněmovna zasedá jen nějakých 60 dnů v roce (60 v roce 2012, 65 v roce 2011 a 57 v roce 2010). I kdyby poslanec zbylých 300 dnů v roce nic nedělal, dostane plný plat. Proč tedy Michal Hašek potřebuje dovolenou, to zůstává naprosto mimo naše chápání.

Začít chodit na zasedání Sněmovny přitom není nic těžkého. Kdyby měl Michal Hašek alespoň půl roku dejme tomu průměrnou účast (to je nějakých 70 % hlasování), vychválili bychom ho do nebe jako napraveného uličníka. No, uvidíme.

KohoVolit.eu, podpořeno fondem Otakara Motejla.

Libí se Vám naše články? Můžete je pravidelně dostávat na Facebooku.

Dále čtěte:

Lidé nejvíce důvěřují Dienstbierovi

Nový a účinný prostředek na boj proti korupci?

Ministerstvo zahraničí vyjednává prodej Lobkovického paláce

Autor: D K | karma: 22.81 | přečteno: 1147 ×
Poslední články autora