D K

Nečas dostal stovky rozhořčených e-mailů kvůli Pospíšilovi

9. 07. 2012 16:11:11
Krátce poté, co premiér Petr Nečas odvolal ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, začali mu jeho voliči spontánně posílat stovky e-mailů, v nichž vyjadřují svůj nesouhlas s tímto krokem. Dosud jich odeslali přes 300. Využívají k tomu e-mailovou bránu NapisteJim.cz, kde lze snadno kontaktovat politiky.

ateo.cz
Petr Nečas se tak rázem posunul na první místo v pomyslném žebříčku politiků, kterým lidé píší nejčastěji. Pisatelé označují odvolání Pospíšila za účelový krok, jehož skutečným cílem je snaha zabránit vyšetřování korupčních kauz.

Pospíšil byl podle nich odvolán narychlo, aby nestačil jmenovat nového šéfa Vrchního státního zastupitelství v Praze.

„Zpráva o pochybně zdůvodněném a prakticky nezdůvodnitelném odvolání jediného slušného člena vlády, který ještě neztratil soudnost a slušnost a ví, že je pouze zástupcem občanů, mne zděsila,“ píše se například v jednom z e-mailů. Petr Nečas zatím na žádný z těchto e-mailů neodpověděl.

Na 80 elektronických dopisů přišlo i dnes již bývalému ministrovi spravedlnosti Pospíšilovi. Tomu naopak lidé vyjadřují podporu a děkují za odvedenou práci. Někteří ho rovněž vyzývají k odchodu z ODS a vstupu do jiné strany. Za celou dobu provozu portálu NapisteJim.cz žádný politik neobdržel tak velké množství pozitivních zpráv.

E-mailový portál NapisteJim.cz, který lidé ke kontaktování politiků využívají, provozuje sdružení KohoVolit.eu. Veřejné zprávy Petru Nečasovi a Jiřímu Pospíšilovi si můžete přečíst zde.

Pokud chcete oběma zmíněným aktérům také napsat a vyjádřit svůj názor, můžete využít web NapisteJim.cz:

Napsat Petru Nečasovi

Napsat Jiřímu Pospíšilovi

Napsat jinému politikovi

Libí se Vám naše články? Můžete je pravidelně dostávat na Facebooku.

Dále čtěte:

Zde zjistíte, jak vaše obec reguluje hazard

Hospodaření státu bude průhlednější

Odkryjte už konečně karty, ministře Chalupo

Autor: D K | karma: 12.42 | přečteno: 1185 ×
Poslední články autora