Pišme svým zastupitelům!

Web NapisteJim.cz umožňuje již více než půl roku snadno kontaktovat poslance a senátory. Nyní můžete napsat i svému starostovi či primátorovi.

Projekt NapisteJim.cz zaznamenal již přes 3000 odeslaných emailů. Píší zde občané svým politikům a ti (většinou) reagují. Jejich aktivita má i první reálné úspěchy, přes 2000 e-mailů k novele loterijního zákona mělo silný dopad na jeho neschválení.

Na NapisteJim.cz můžete:

  • vyhledat konkrétního politika (dle regionu, strany, nebo komise, ve které zasedá),
  • napsat mu,
  • sledovat, na co se lidé ptají a jak politici odpovídají.

Stačí vyplnit svou adresu a vybrat si politiky, kteří Vám jsou zodpovědní.

Inspirovali jsme se u britského WriteToThem.com, díky němuž lidé mimo jiné fotí díry v silnicích a posílají je přímo svému zodpovědnému starostovi či zastupiteli. Že jej neznáte jménem? Náš systém Vám jej najde a můžete mu pohodlně sepsat email.

A o čem psát svým starostům? Třeba o tom, co ve Vaší lokalitě nefunguje a co je třeba vylepšit. Když je někde rozbitý chodník či vysypané popelnice, není za to zodpovědný premiér ani prezident, ale starosta. Poslanec většinou nemůže moc ovlivnit dění ve Vaší lokalitě, obracejte se tedy přimo na svého zastupitele. A pokud jste spokojeni s jejich prací, napište jim třeba pochvalný email!

Našim cílem je rozšířit postupně systém na všechy obecní zastupitele. Není bohužel v našich silách sebrat najednou patřičné kontakty ve všech tisících obcí České republiky, takže zatím lze psát pouze zastupitelům vybraných měst. Uvítáme ale vaši pomoc. Můžete nám zaslat seznam kontaktů zastupitelů vaší obce a my je zařadíme do systému, takže se pak na ně budou moci obracet i vaši spoluobčané. V případě zájmu nás kontaktujte zde.

Jakub Janda, KohoVolit.eu

Dále čtěte

Kocourkovo majetkové přiznání je bílé jako padlý sníh

Kocourkov na Úřadě pro ochranu osobních údajů

Plní poslanci "zelené" sliby?

Autor: D K | pondělí 14.11.2011 15:11 | karma článku: 12,31 | přečteno: 891x