Jak reaguje na dotazy občanů poslanec za ČSSD Lubomír Zaorálek?

15. 05. 2013 17:11:11
Další, kým se budeme zabývat v naší pravidelné sérii článků o top dvaceti nejčastěji adresovaných politicích na webu Napištejim.cz, je poslanec ČSSD za Moravskoslezský kraj a mj. místopředseda poslanecké sněmovny PhDr. Lubomír Zaorálek.

Lubomír Zaorálek, zdroj: lubomirzaoralek.cz
V období mezi 26. květnem 2011 až 12. květnem 2013 obdržel Zaorálek celkem 144 zpráv. Odpověděl pouze na 6 z nich, což vytváří podíl 4,2 % - pátý nejnižší podíl zodpovězených zpráv v top 20. Co se týče podílu všech obdržených zpráv dvaceti nejadresovanějších politiků, hovoříme v jeho případě o 3,4 % z 4256. Email obdrží v průměru každých pět dní a v těch několika případech, kdy odpověděl, reagoval v průměru za pět dní. Zároveň je jediným politikem ČSSD, který je zastoupen mezi dvaceti nejčastěji adresovanými politiky.

"Jsou exekutoři ještě vůbec lidé?"

Nejčastějšími tématy emailů jsou prezidentská amnestie a s ní spojené dotazy, poplatky za znečišťování ovzduší a novela zákona o loteriích a jiných podobných hrách. Několik zpráv se týkalo Zaorálkova projevu v poslanecké sněmovně ze 17. ledna tohoto roku a také korupce (včetně například problematiky registru smluv či anonymních akcií). Protože místopředseda sněmovny odpověděl pouze na šest zpráv, zde máte jeho odpovědi jednoduše v odkazech k nahlédnutí (1, 2, 3, 4, 5, 6). Bez zajímavosti nejsou návrhy ČSSD, které Zaorálek zmiňuje v souvislosti s exekutorskými pravomocemi.

Napištejim.cz je prostor pro diskusi

Některé zprávy byly nekonstruktivní výlevy, vyjádření odporu k vládě či urážlivé emaily, což samozřejmě nepřispívá k živější komunikaci. Například zde je zpráva, na kterou nelze věcně reagovat. Jsme si samozřejmě vědomi, že se jedná o subjektivní hodnocení, ale zprávy bez faktických argumentů nebo explicitně urážlivé lze jen stěží považovat za přínosné do jakékoliv slušné diskuse. Na druhou stranu cosi vypovídají jak o politicích a politické situaci v zemi, tak neméně o uživatelích naší komunikační brány a tedy i o voličích.

Jak se později dozvíte v analýze zpráv odeslaným dalším politikům z top dvacítky, jsou i tací, kteří odpověděli na 90 a více % všech zpráv. Volení zastupitelé nemají sice žádnou zákonnou povinnost odpovědět (viz Často kladené otázky), ale nezájem některých z nich o názory z řad veřejnosti vysílá k voličům jasný signál do budoucnosti. Chcete-li kontaktovat poslance Lubomíra Zaorálka, neváhejte a napište mu jednoduše prostřednictvím našeho formuláře.

Další analýzy odpovědí jsou již dostupné pro tyto politiky: Lenka Kohoutová (ODS), Petr Bendl (ODS), Leoš Heger (TOP 09), Tomáš Chalupa (ODS), David Vodrážka (ODS), Boris Šťastný (ODS), Tomáš Úlehla (ODS), Jaromír Drábek (TOP 09)

Jan Koudela, KohoVolit.eu. Podpořeno fondem Otakara Motejla.

Autor je analytik projektu Demagog.cz a redaktor The Student Times.

KohoVolit.eu je mediálním partnerem The Student Times.

Libí se Vám naše články? Můžete je pravidelně dostávat na Facebooku.


Podpořte KohoVolit.eu pomocí DMS na číslo 87777 s textem:

DMS KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč pro KohoVolit.eu)
DMS ROK KOHOVOLIT (viz předchozí, automaticky každý měsíc po 1 rok)


Pozor, právě probíhá Rekonstrukce státu!

O co jde? Rekonstrukce státu je protikorupční projekt zástupců odborníků, politiků a byznysu. Jeho cílem se prosadit devět protikorupčních zákonů, které udělají z kleptokracie demokracii. Více se dozvíte zde.


Dále čtěte:

Extremistou snadno a rychle aneb jak ministerstvo občas chybuje

Jak reaguje na dotazy občanů poslanec za TOP 09 Jaromír Drábek?

Poslanecká sněmovna má napilno

Autor: D K | středa 15.5.2013 17:11 | karma článku: 10.90 | přečteno: 1513x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 8.09 | Přečteno: 199 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 77 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 20.88 | Přečteno: 513 | Diskuse

Michal Merhaut

František Dvořák – archeologií proti nacistům

Do dveří kolínského muzea vešlo několik mužů, jeden po druhém, s potřebným časovým rozestupem. Hlavní bylo, ničím na sebe nepoutat pozornost okolí. Byl letní podvečer roku 1941.

18.3.2024 v 8:12 | Karma článku: 16.07 | Přečteno: 223 | Diskuse
Počet článků 395 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1167

Podpořeno fondem Otakara Motejla.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...