D K

Strana pro Evropu: Pojistka DSSS v Eurovolbách

12. 05. 2014 16:11:00
Na kandidátce č. 29 se lze dočíst, že Dělnická strana sociální spravedlnosti je v koalici se Stranou pro Evropu. Koho by ovšem zajímalo, zda je tato malá záhadná strana podle svého názvu pro-evropská, bude zklamán. Vše nasvědčuje tomu, že je spíše pojistkou DSSS v případě problémů s jejím fungováním.

Strana pro Evropu nemá žádné oficiální stránky, reklamu a ani se nikde nedočtete její program. Na stránkách DSSS lze jen stěží najít zmínku o koalici a členové Strany pro Evropu chybí i na společné kandidátce do Evropského Parlamentu. Ovšem oficiální adresa strany je schodná s adresou DSSS a v čele Strany pro Evropu stojí její bývalí členové Tomáš Hamšík a Hana Pavlíčková.Co to znamená?

Když byla v roce 2010 rozpuštěna Dělnická strana měla už na Ministerstvu vnitra zaregistrovanou náhradu, současnou DSSS. Zpravodajské servery v té době informovaly, že v čele nové strany stály již zmíněný T. Hamšík a H. Pavlíčková. Po rozpuštění si novou stranu vzal pod křídla současný předseda a bývalý předseda DS Tomáš Vandas a členové i voliči jednoduše přešli s ním. Zdá se, že DSSS si tak Stranou pro Evropu vytvořila záložní plán v případě, kdyby se historie bude opakovala.

Koalice s novou stranou má zachovat politickou moc DSSS na půdě Evropského parlamentu v případě jejího rozpuštění. Lze tak předpokládat, že hlas pro Stranu pro Evropu je hlasem pro silný nacionalismus.

Autor: Lucie Novotná, KohoVolit.eu
Zdroj: www.mvcr.cz/soubor/seznam-podanych-kandidatnich-listin-pdf.aspx, http://nebruselu.dsss.cz/nasi-kandidati/kandidatni-listina, http://www.denikpolitika.cz/politik/tomas-hamsik#.U1TMF_l_sXg, http://www.denikpolitika.cz/politik/hana-pavlickova(3)#.U1TMIfl_sXh, http://www.denikpolitika.cz/strana/spe-strana-pro-evropu#.U1TMKfl_sXh, http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/rasismus-v-cesku/zalozni-varianta-delnicke-strany-podpisy-na-novou-partaj_158392.html#.U1TY6Pl_sXg

23. a 24. května 2014 se konají volby do Evropského parlamentu. Víte, která kandidátská strana se staví k problémům stejně jako Vy? Kdo Vás chce doopravdy zastupovat v EU? Zkuste si naši Volební kalkulačku!

Pokud se vám tento článek líbí, podpořte občanské sdružení KohoVolit.eu pomocí DMS na číslo 87777 s textem: DMS KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč pro KohoVolit.eu), DMS ROK KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč, odchází automaticky každý měsíc po 1 rok) O našich dalších stejně zajímavých článcích se můžete dozvědět, když nás zalajkujete na Facebooku:

Autor: D K | karma: 10.39 | přečteno: 574 ×
Poslední články autora