D K

Předvolební program hnutí ANO pro Eurovolby

16. 04. 2014 9:11:00
Hnutí ANO pana Babiše říká, že pokud se chceme mít lépe a zlepšit situaci v České republice, tak musíme mít zastoupení v Evropě. Volby do Evropského parlamentu se budou konat 23. a 24. května 2014. Česká republika bude volit 21 zástupců do evropského parlamentu, což je o jednoho méně při volbách v roce 2009. Celkově budou členské země EU volit 751 poslanců, či poslankyň.

Základní myšlenkou hnutí ANO, v kandidatuře do Evropského parlamentu, se stalo prosazení českých zájmů, které ovlivňují naše každodenní životy. Tudíž musíme mít silné a hlavně způsobilé zastoupení v Evropském parlamentu, kde se přijímají zákony a normy. Ale bude hnutí opravdu prosazovat zájmy naší republiky nebo jen svoje ?! Strana by podpořila svojí zvětšující se moc, s ohledem na její postavení v naší republice, a mohla by jí využít pro svoji popularitu a prospěch členů hnutí ANO.

V EU se chtějí zaměřit především na správné fungování Evropy, což by znamenalo i správné fungování naší země. S tím souvisí odbourání byrokracie a snížení administrativních záležitostí pro občany, ale i pro podniky. Avšak předsedou strany je majitel několika podniků v ČR, může jít o zástěrku pro propagaci svých firem na evropské úrovni a může jít o zviditelnění sama sebe. Podpořením využíváním finančních nástrojů daných dopravní politikou chce strana přispět k modernizaci a rozvoji infrastruktury dopravních sítí. Chtějí uplatnit vysoké standardy bezpečnosti potravin, a tím chránit evropský i český trh před nebezpečnými a nekvalitními výrobky. Zde je ale další “střet osobních zájmů”, protože ve skrytu se může jednat o snahu získat více zakázek pro podniky pana Babiše. Další významnou snahou ANO bude řešit diskriminaci českých občanů v jiných státech EU a mimo území Evropské unie. S tím i souvisí koordinace evropských států v boji proti organizovanému zločinu.

Jeden z velmi důležitých bodů předvolebního programu je podpora návrhu, který by umožnil účelněji a v plné míře čerpat peníze z evropských fondů. Ale co se s těmi penězi pak stane? Půjdou na rozvoj našeho státu, nebo jen do kapes členů strany, či euro-poslanců? Pro studenty může být pozitivním posílení kontaktů a spolupráce škol a učilišť, studentských výměn a propojení univerzit s podniky. V neposlední řadě je potřeba zmínit podporu českého venkova. ANO chce prosazovat rovnoprávné postavení českých zemědělců se zemědělci z ostatních členských států.

Tento velice ambiciózní, ale zároveň i plný nejistých otázek, plán hnutí ANO bych zakončil výstižným sloganem této strany “ANO. V Evropě se neztratíme.”.

Autor: Petr Prokop

Zdroje: www.anobudelip.cz, www.volebniprogramy.cz, www.evropsky-parlament.cz

Pokud se vám tento článek líbí, podpořte občanské sdružení KohoVolit.eu pomocí DMS na číslo 87777 s textem: DMS KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč pro KohoVolit.eu), DMS ROK KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč, odchází automaticky každý měsíc po 1 rok) O našich dalších stejně zajímavých článcích se můžete dozvědět, když nás zalajkujete na Facebooku:

Autor: D K | karma: 10.22 | přečteno: 487 ×
Poslední články autora