D K

Stále nevíte koho volit? Vyzkoušejte Volební kalkulačku

25. 10. 2013 11:31:11
Pokud nemáte čas pečlivě pročítat volební programy a vybírat mezi nimi ten nejlepší, vyzkoušejte naše volební kalkulačky. V předvolebním období jsme Vám přinesli také krátké články o volebních programech a lídrech kandidujících politických stran a hnutí.

Přinesli jsme Vám dva typy volební kalkulačky:

Názorový test - ukáže Vám shodu Vašich názorů s programy kandidujících stran a doufáme, že Vám pomůže při rozhodování. K dispozici jsou dvě - jedna kratší s 35 otázkami (viz níže) a druhá s 80 otázkami (po kliknutí na odkaz).

Inventura hlasování (po kliknutí na odkaz) - pokud budete volit některou ze stran přítomných v poslední Poslanecké sněmovně, doporučujeme Vám k vyzkoušení rovněž inventuru hlasování, která Vám srovnává vaše odpovědi se skutečnými hlasováními ze Sněmovny v letech 2010-2013. Můžete si tak například vytipovat poslance, kteří si zaslouží Váš preferenční hlas.

V krátkém předvolebním období jsme Vám přinesli také krátké články o volebních programech kandidujících politických stran a hnutí: KSČM, Strana svobodných občanů, Hlavu Vzhůru, Úsvit přímé demokracie, ČSSD, SPOZ, KDU-ČSL, Česká pirátská strana, ANO 2011, Pravý blok, DSSS, TOP 09, Strana Zelených, NS-LEV21 a ODS.

Další série se věnovala lídrům politických stran a hnutí: Ondřej Liška (SZ), Tomáš Vandas (DSSS), Miroslava Němcová (ODS), Petr Mach (SSO), Tomio Okamura (ÚSVIT), Bohuslav Sobotka (ČSSD), Jana Bobošíková (HLAVU VZHŮRU), Vojtěch Filip (KSČM), Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL), Ivan Bartoš (PIRÁTI), Karel Schwarzenberg (TOP09), Tereza Bernardová (NS-LEV21) a Andrej Babiš (ANO 2011).

Více o volebních kalkulačkách u nás i ve světě si můžete přečíst na Wikipedii.

Pokud se vám tento článek líbí, podpořte občanské sdružení KohoVolit.eu pomocí DMS na číslo 87777 s textem: DMS KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč pro KohoVolit.eu), DMS ROK KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč, odchází automaticky každý měsíc po 1 rok) O našich dalších stejně zajímavých článcích se můžete dozvědět, když nás zalajkujete na Facebooku:

Autor: D K | karma: 11.50 | přečteno: 1260 ×
Poslední články autora