Ivan Bartoš – lídr s dredy

Nedávno internetem a zvláště na facebooku virálně proběhl obrázek s humorným schématem pro mladé, koho volit. A pokud by chtěli premiéra s dredy, měli by volit Českou pirátskou stranu.

Po sérii článků o volebních programech jsme pro Vás připravili sérii článků o kandidujících lídrech jednotlivých politických stran a hnutí. Dnes se podíváme na Ivana Bartoše z České pirátské strany. Již jsme Vám přinesli články o Ondřeji Liškovi (SZ)Tomáši Vandasovi (DSSS)Miroslavě Němcové (ODS)Petru Machovi (SSO)Tomio Okamurovi (ÚSVIT)Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD)Janě Bobošíkové (HLAVU VZHŮRU)Vojtěchu Filipovi (KSČM) a Pavlu Bělobrádkovi (KDU-ČSL).

Bývalý předseda a současný volební lídr Pirátů Ivan Bartoš dredy opravdu má, ale nesnaží se získat voliče jen svou nekonformní image.  Narodil se 20. března 1980 v Jablonci nad Nisou a získal tituly PhDr. a Ph.D. v oboru informačních věd na Filosofické fakultě University Karlovy. Už za studií pracoval v několika neziskových organizacích, českým knihovnám též pomáhal s projektem standardizace vyhledávání a sdílení informací.

Členem Pirátů je od jejich založení, čtyři roky byl jejich předsedou. Aktivní ale není jen v politice, je významným členem subkultury DIY (do-it-yourself, udělej si sám) a jako hudebník. Zajímavou kombinací je, že sice hraje na akordeon, ale krom toho je i psytrancovým DJem a zpěvákem v punkové kapele Nohama Napřed. Pracuje jako funkční architekt v mezinárodní telekomunikační společnosti.

Hlavním oborem jeho politického zájmu je – jak už to u Pirátů bývá – svoboda internetu a používání moderních technologií. Bartoš v internetu vidí skvělý nástroj, ale také něco, co se dá snadno zneužít. Je ostře proti cenzuře internetu pod rouškou boje proti pornografii či nelegálnímu sdílení. Mediálně je z členů Pirátů asi nejznámější, byl častým hostem politických debat – možná také kvůli němu mají čeští Piráti onu image alternativců z řad hippies.

Autor: Petr Opršal

Zdroje: pirati.cz

Nevíte koho volit? Zjistěte, která politická strana je nejbližší Vašim názorům pomocí naší Volební kalkulačky (viz níže). Rozšířená verze je k dispozici po kliknutí na odkaz.

Fungující Volební kalkulačku si můžete snadno vložit do svého webu nebo do blogového článku, podobně jako zde. Je to stejně jednoduché, jako vložit video z YouTube. Stačí do html editoru (tlačítko "HTML" v editoru blogu) zkopírovat tento kód:

Více o volebních kalkulačkách u nás i ve světě si můžete přečíst na Wikipedii.

Pokud se vám tento článek líbí, podpořte občanské sdružení KohoVolit.eu pomocí DMS na číslo 87777 s textem: DMS KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč pro KohoVolit.eu), DMS ROK KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč, odchází automaticky každý měsíc po 1 rok) O našich dalších stejně zajímavých článcích se můžete dozvědět, když nás zalajkujete na Facebooku:


 

Přidat příspěvek by KohoVolit.eu.

Autor: D K | pondělí 21.10.2013 9:11 | karma článku: 14,63 | přečteno: 2271x