Jednoduchá řešení Tomia Okamury

V letošních předčasných volbách do poslanecké sněmovny bude kandidovat strana ÚSVIT PŘÍMÉ DEMOKRACIE, jejíž nejznámější osobností a zároveň lídrem kandidátky ve Středočeském kraji je Tomio Okamura.

V dalším článku ze seriálu předvolebních programů Vám představujeme hnutí Úsvit. V našem předvolebním seriálu jsme se již věnovali volebním programům následujících subjektů: KSČMStrana svobodných občanůHlavu Vzhůru a ČSSD

Tomio Okamura, jehož matka je českého původu a otec japonskokorejského, se dostal do povědomí české veřejnosti jako úspěšný podnikatel, který se v poslední době začal skepticky vyjadřovat proti stávající situaci ve společnosti a především v politické sféře. Na základě toho vznikla jeho politická iniciativa - výše zmíněná strana ÚSVIT PŘÍMÉ DEMOKRACIE.

V prvním článku programu Úsvitu je nastíněna iniciativa pro radikální změnu politického systému, kdy referendum bude chápáno jako projev nejvyšší vůle občanů, od kterého se bude vše odvíjet dále - lidé, občané ČR, budou volit do funkcí starosty, politiky a hejtmany. A zároveň bude možné na základě referenda odvolávat politiky, kteří budou odpovědní občanům za své případné prohřešky.

Program strany Tomia Okamury skýtá jakousi preambuli a deset velice stručných bodů. Dočteme se zde o touze zastavit tunelování, ničení zdravotního prostředí, zdravotnictví, bezpečnosti země a dalších institucí a statků České republiky. Úsvit si klade za cíl podporovat podnikatele, právo a sociální spravedlnost, ale přitom se v programu nemůžeme dočíst nic o problematice sociálně vyloučených skupin, bezdomovectví - o věcech, které jsou aktuální pro českou společnost. V tomto duchu se nese i celý program, kdy se dozvídáme na první pohled líbivé prohlášení, ale které zároveň nejsou nijak dále rozvedeny. Potenciální volič se nedozví konkrétní kroky, které by strana učinila například při potlačování tunelování. Kriticky myslící čtenář má pocit, že je program psaný populisticky za účelem získání hlasů od voličů, kteří mají rádi jednoduchá řešení.

Autor: Ondřej Chlupáček

Zdroje: tomio.cz, hnutiusvit.cz, parlamentnilisty.cz

Nevíte koho volit? Zjistěte, který poslanec vás nejlépe zastupoval v minulé Sněmovně pomocí naší Volební kalkulačky:

Fungující Volební kalkulačku si můžete snadno vložit do svého webu nebo do blogového článku, podobně jako zde. Je to stejně jednoduché, jako vložit video z YouTube. Stačí do html editoru (tlačítko "HTML" v editoru blogu) zkopírovat tento kód:

Více o volebních kalkulačkách u nás i ve světě si můžete přečíst na Wikipedii.

Pokud se vám tento článek líbí, podpořte občanské sdružení KohoVolit.eu pomocí DMS na číslo 87777 s textem: DMS KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč pro KohoVolit.eu), DMS ROK KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč, odchází automaticky každý měsíc po 1 rok) O našich dalších stejně zajímavých článcích se můžete dozvědět, když nás zalajkujete na Facebooku:


 

Přidat příspěvek by KohoVolit.eu.

Autor: D K | středa 18.9.2013 9:11 | karma článku: 10,42 | přečteno: 1023x