Volební blok Hlavu vzhůru! - Bobošíková znovu na scéně

Předsedkyně Suverenity a bývalá europoslankyně Jana Bobošíková se politického boje nevzdává. Stala se předsedkyní volebního bloku Hlavu vzhůru!, který má sjednocovat pravicové subjekty a dovést je v nadcházejících volbách do Parlamentu. Celý blok má podpořit a zaštítit bývalý prezident Václav Klaus, na bloku se budou kromě Suverenity podílet také bývalí členové ODS nebo konzervativní občanské sdružení Akce D.O.S.T.

Třetí díl seriálu předvolebních programů se věnuje volebnímu bloku Hlavu vzhůru. V našem předvolebním seriálu jsme se již věnovali volebním programům následujících subjektů: KSČMStrana svobodných občanůÚsvit přímé demokracie a ČSSD

Volební blok Hlavu vzhůru!, jehož je Jana Bobošíková předsedkyně, představuje nový subjekt na politické scéně, který se prezentuje jako pravicový. Má nabídnout alternativu pravicovým voličům, kteří jsou nespokojeni zejména s parlamentními stranami ODS a TOP09, které jsou sice v médiích označovány jako pravicové, avšak jejich reálná politika je v praxi více než často středová či levicová.

V ekonomických otázkách Hlavu vzhůru! zastává názor, že je třeba omezit počet státních podniků, čímž by se omezil prostor pro korupci a snížil počet “trafik” pro politiky. Úplně zrušit však nechce ty podniky, které prosperují a přinášejí daně do státního rozpočtu.

Volební blok se také tvrdě vyhrazuje proti levicové ČSSD a jejímu plánu zřídit státní banku, stejně jako se vyhrazuje proti všem socialistickým stranám. ČSSD je také blokem kritizována za svůj plán řešení nezaměstnanosti “vyplácením ponižujících poukázek a posíláním nezaměstnaných vykonávat nekvalifikovanou práci”. Hlavu vzhůru! v této otázce zastává názor, že “úkolem státu je motivovat podnikatele a živnostníky, aby mohli vytvářet co největší množství dobře placených pracovních míst”.

V mezinárodně politických otázkách dokládá svoji ideologii konzervativismu blok Hlavu vzhůru! například svým kritickým postojem k Evropské unii. Hlavu vzhůru! zastává ideu národního státu a odmítá další prohlubování demokratického deficitu na úkor “násilné” integrace evropských států. Hlavu vzhůru! varuje před nebezpečím sociálního inženýrství, které se snaží někteří politici na evropské úrovni prosazovat. Toto dokládá i připojení bloku k manifestu, který inicioval bývalý prezident Václav Klaus “Demokraté v Evropě, vzbuďme se!”.

Autor: Vojtěch Novotný

Zdroje: Akce D.O.S.T., suverenita.cz, klaus.cz, facebook Hlavu vzhůru - volební blok

Nevíte koho volit? Zjistěte, který poslanec vás nejlépe zastupoval v minulé Sněmovně pomocí naší Volební kalkulačky:

Fungující Volební kalkulačku si můžete snadno vložit do svého webu nebo do blogového článku, podobně jako zde. Je to stejně jednoduché, jako vložit video z YouTube. Stačí do html editoru (tlačítko "HTML" v editoru blogu) zkopírovat tento kód:

Více o volebních kalkulačkách u nás i ve světě si můžete přečíst na Wikipedii.

Pokud se vám tento článek líbí, podpořte občanské sdružení KohoVolit.eu pomocí DMS na číslo 87777 s textem: DMS KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč pro KohoVolit.eu), DMS ROK KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč, odchází automaticky každý měsíc po 1 rok) O našich dalších stejně zajímavých článcích se můžete dozvědět, když nás zalajkujete na Facebooku:


 

Přidat příspěvek by KohoVolit.eu.

Autor: D K | úterý 17.9.2013 16:11 | karma článku: 8,67 | přečteno: 1123x