D K

Homosexuální páry mají mít legální nárok na adopci dětí

6. 06. 2013 17:33:11
14.května se konala v aule Právnické fakulty Masarykovy Univerzity další ze série Masarykových debat. Tentokrát na téma "Homosexuální páry mají mít legální nárok na adopci dětí".

Masarykovy debaty jsou dvouhodinové diskuze předních intelektuálních osobností na kontroverzní společenská témata. Debaty se pravidelně účastní přibližně 300 diváků, většinou vysokoškolských studentů. Poslední Masarykova debata se zabývala homosexuálními páry a možností adopce dětí z jejich strany.

Debaty mají předem zadanou tezi (tezi k poslední debatě si můžete přečíst zde) a řečníci se dělí podle toho, či s ní souhlasí, nebo ne. Teze nijak nevyjadřuje názor organizátorů diskuze. Je pouze odrazovým mostem, od kterého se debata odvíjí.

Řečníky poslední debaty byli:

řečníci debaty, zdroj: www.masarykovydebaty.cz/

Po příchodu do sálu obdrží diváci hlasovací lístek, na kterém označí, zda souhlasí s danou tezí.

Debata začíná úvodními argumenty - každý řečník má sedm minut na svoji startovní řeč. Po úvodních řečech moderátor oznámí, jak diváci při příchodu hlasovali. Následuje moderovaná diskuze (viz video níže), ve které diváci mohou položit řečníkům svoje dotazy.

Na konci debaty mají řečníci tři minuty na to, aby shrnuli svoje argumenty. V tuto chvíli hlasují diváci podruhé - opět označují, či s tezí souhlasí. Vítězem debaty se stává ten tým, který na svou stranu dokázal přetáhnout více diváků. Nevyhrává tedy ten, kdo má na konci víc hlasů, ale kdo lépe argumentoval a zlepšil si svoji pozici oproti začátku debaty. Na výsledek debaty se můžete podívat zde.

David Kaňok, KohoVolit.eu. Podpořeno fondem Otakara Motejla.

KohoVolit.eu je mediálním partnerem The Student Times.

Libí se Vám naše články? Můžete je pravidelně dostávat na Facebooku.

Podpořte KohoVolit.eu pomocí DMS na číslo 87777 s textem:

DMS KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč pro KohoVolit.eu)
DMS ROK KOHOVOLIT (viz předchozí, automaticky každý měsíc po 1 rok)

Pozor, právě probíhá Rekonstrukce státu!

O co jde? Rekonstrukce státu je protikorupční projekt zástupců odborníků, politiků a byznysu. Jeho cílem se prosadit devět protikorupčních zákonů, které udělají z kleptokracie demokracii. Více se dozvíte zde.

Dále čtěte:

Jak reaguje na dotazy občanů poslanec za ČSSD Lubomír Zaorálek?

Extremistou snadno a rychle aneb jak ministerstvo občas chybuje

Jak reaguje na dotazy občanů poslanec za TOP 09 Jaromír Drábek?

Autor: D K | karma: 10.59 | přečteno: 726 ×
Poslední články autora