D K

Michal Škop z KohoVolit.eu nominován na novinářskou cenu

17. 04. 2013 16:11:11
Michal Škop z KohoVolit.eu byl nominován v kategorii online žurnalistiky „Cena Googlu za inovativní občanskou online žurnalistiku“ v soutěži Novinářská cena 2012. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne 24. dubna.

Tuto soutěž pořádá Open Society Fund Praha společně s partnery. Za cíl si klade zvyšování profesionality žurnalistů a přispění ke kvalitě jejich práce. Jelikož se cena uděluje jen za uplynulý kalendářní rok, umožňuje uspět i začínajícím autorům a autorkám.Michal Škop

Novinářská cena 2012 se vyhlašuje celkem v desíti kategoriích. Z přihlášených příspěvků vybrala odborná tři autory či autorky.V kategorii online žurnalistiky přitom příspěvků stále přibývá. Porota v této kategorii uvítala především zvyšující se zájem autorů a autorek o využívání svobodného přístupu k informacím a rozvoj práce s daty.

Porota ocenila Škopův blog na webu Aktuálně.cz zejména za kreativní práci s daty, jež dokonce označila v rámci české žurnalistiky za průkopnickou.Škop je spoluzakladatelem občanského sdružení KohoVolit.eu. Kromě psaní článků se věnuje i vývoji webových aplikací.

V poslední době se Michal Škop zaměřoval například na organizaci a průběh prezidentských voleb, včetně televizních debat. Podařilo se mu také poukázat na zjevnou manipulaci v hlasování pořadu Hydepark České televize.

Více se o soutěži se můžete dozvědět na webu NovinarskaCena.cz.

Blog Michala Škopa je dostupný zde.

Bára Nezdarová, KohoVolit.eu. Podpořeno fondem Otakara Motejla.

KohoVolit.eu je mediálním partnerem The Student Times.

Libí se Vám naše články? Můžete je pravidelně dostávat na Facebooku.

Podpořte KohoVolit.eu pomocí DMS na číslo 87777 s textem:

DMS KOHOVOLIT (cena 30Kč, z toho 27Kč pro KohoVolit.eu)
DMS ROK KOHOVOLIT (viz předchozí, automaticky každý měsíc po 1 rok)

Pozor, právě probíhá Rekonstrukce státu!

O co jde? Rekonstrukce státu je protikorupční projekt zástupců odborníků, politiků a byznysu. Jeho cílem se prosadit devět protikorupčních zákonů, které udělají z kleptokracie demokracii. Více se dozvíte zde.

Dále čtěte:

Pohled veřejnosti na morálku politiků

Jak reaguje na dotazy občanů poslanec za ODS David Vodrážka?

Studenti jednoletých pomaturitních kurzů ztratí status studenta

Autor: D K | karma: 8.93 | přečteno: 477 ×
Poslední články autora