D K

Souboj předsedů ČSSD a ODS dopadl lépe pro Sobotku

21. 02. 2013 16:11:11
V Otázkách Václava Moravce se 17. ledna po dlouhé době střetli předsedové dvou nejsilnějších parlamentních stran. Kdo mluvil pravdu a kdo naopak měl nepravdivé výroky? Více se dozvíte v článku...

"Hlavním tématem jejich debaty byla nezaměstnanost, která na začátku letošního roku dosáhla na rekordní úroveň v absolutních číslech. Kromě nezaměstnanosti hovořili oba předsedové také o problematice dotací obnovitelných zdrojů energie nebo stále neobsazené pozici ministra obrany."Otázky Václava Moravce 17.2.2013, zdroj: Demagog.cz

U Petra Nečase bylo týmem Demagog.cz posuzováno celkem 25 výroků. Bohuslav Sobotka měl posuzovaných výroků výrazně méně - celkem 10. I přes tuto disproporci lze jasně vidět rozdíl ve výsledcích hodnocení výroků.

Premiér a předseda ODS Petr Nečas měl 19 pravdivých a 4 nepravdivé výroky. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka měl 9 pravdivých výroků. Oba měli shodně po jednom neověřitelném výroku.

Vybrali jsme pro Vás jeden nepravdivý výrok Petra Nečase:

"To, že nám poměrně prudce narostl podíl obnovitelných zdrojů energie na našem energetickém mixu, že již dneska se pohybujeme na úrovni 13 - 14 % na tom energetickém mixu."

Demagog.cz výrok posoudil jako nepravdivý s odůvodněním:

Podle měsíční zprávy Energetického regulačního úřadu k 31.12.2012 jsou instalované výkony obnovitelných zdrojů energie (OZE) následující (MW):

sluneční větrná vodní celkem OZE instalovaný výkon celkem
2 085,96 262,96 1 069,20 3418,12 20 519,52

Celkový podíl OZE na instalovaném výkonu tedy dosahuje 16,65%, což je výrazně víc, než uvádí Petr Nečas a jeho výrok tak hodnotíme jako nepravdivý.

Přehled všech výroků naleznete zde. Přehled nepravdivých výroků zde.

KohoVolit.eu, podpořeno fondem Otakara Motejla.

Libí se Vám naše články? Můžete je pravidelně dostávat na Facebooku.

Dále čtěte:

Bojujme neotřele proti korupčnímu jednání!

Data: V Ostravě zvolili pravičáka, Okamura hlasuje jako Michálek

S návrhy na změny ústavy se roztrhl pytel

Autor: D K | karma: 9.03 | přečteno: 1077 ×
Poslední články autora